Cobots

Een cobot is een collaboratieve robot, een robot die makkelijk kan samenwerken met mensen. De unieke waarde van een cobot is dat deze niet hoeft worden afgeschermd met hekwerk, in tegenstelling tot gewone robots. Cobots kunnen breed worden ingezet in onder meer de maakindustrie, voedselindustrie, logistiek en zelfs in de gezondheidszorg. Vooral bij lichte en repeterende werkzaamheden bieden cobots goede automatiseringsmogelijkheden. Op een cobot kan zowel een mechanische als een vacuümgrijper gebruikt worden, ook zijn er diverse mogelijkheden om automatische wisseling tussen verschillende grijpers te verzorgen.

Cobots kunnen worden gebruikt voor bijvoorbeeld machine belading, palletisering, assemblage of pick & place handelingen. Doordat cobots zijn uitgerust met veiligheidssensoren, die hen in staat stellen om te stoppen als ze ergens tegenaan komen, kunnen ze veilig samenwerken met mensen in bijvoorbeeld een productielijn.

 

Twin-Tech Engineering

Cobots zorgen voor een hogere productiviteit op de werkvloer, en dragen zo bij aan een hogere capaciteit en meer efficiëntie.  Voor een succesvolle implementatie van cobots dient een productieopstelling gebouwd te worden die goed op het proces en de situatie is afgestemd. Twin-Tech Engineering biedt hierin een aantal standaard opstellingen, maar maakt ook klantspecifieke opstellingen. In die opstellingen ontwerpt Twin-Tech Engineering voor u de juiste grijpers, zodat uw proces zo optimaal en efficiënt mogelijk gaat.

Robots

Wilt u een oplossing voor zwaardere en complexere processen? Kijk dan ook eens op onze pagina over robots. Robots zijn vaak groter uitgevoerd en omdat ze afgeschermd zijn kunnen ze ook sneller bewegen. Hierdoor zijn robots beter geschikt voor processen met grote krachten, grote massa’s en korte cyclustijden.

 

Neem contact met ons op

Heeft u interesse in de diensten van Twin-Tech Engineering? Of heeft u vragen over cobots of automatiseringsvraagstukken?
Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op of vraag een brochure aan. Wij zijn benieuwd naar uw technisch vraagstuk.

brochure twin-tech downloaden

    Graag ontvang ik de brochure


    Ik geef toestemming voor het gebruik van mijn gegevens om de gevraagde informatie te ontvangen. Graag word ik ook op de hoogte gehouden van de dienstverlening van Twin-Tech.

    Interesse in onze diensten? Brochure aanvragen

      Bel mij terug