High Tech engineering

kraan Aircrete high tech Mechanical engineering
Als gedreven engineering team brengen wij complexe maatwerk ontwikkelvraagstukken terug naar behapbare en modulaire oplossingen. Onze engineers ontwerpen slimme totaaloplossingen die direct realiseerbaar zijn en zorgen voor een efficiënt ontwikkelproces.
machine design
Production cell Masterfoam

Ontwikkeling high tech engineering

Engineering voor complexe maatwerk machines en productielijnen is een vak apart. Dit brengt extra onzekerheden en risico’s mee, wanneer je een bestaande machine lijn door ontwikkelt. Wij werken dagelijks aan nieuwe oplossingen die nog niet bestaan. Slimme automatisering helpt ons complexe engineering vraagstukken beheersbaar en doelgericht uit te voeren. Engineering is voor ons meer dan een goede technische oplossing. Wij leveren een totaal pakket waarmee efficiënt de productie en ontwikkeling gaat worden aangestuurd.

Voor complexe engineering projecten maken wij gebruik van een geavanceerde set tools en technologieën om efficiënt en nauwkeurig te werken. Slimme data en CAD-modellen vormen de basis van ons ontwerpproces. We beschikken over een eigen contentbibliotheek die bestaat uit gestandaardiseerde en gevalideerde componenten die hergebruikt kunnen worden in verschillende projecten.

Met gebruik van een parametrische aanpak worden ontwerpen modulair opgebouwd, zodat ze flexibel kunnen worden aangepast en uitgebreid in de toekomst. Dit stelt ons in staat om machines en productielijnen te ontwikkelen die kunnen meegroeien met veranderende behoeften en gemakkelijk kunnen worden aangepast aan nieuwe producten of processen.

Al onze oplossingen zijn gebaseerd op slimme standaardisatie en automatisering. We hebben gestandaardiseerde en geautomatiseerde workflows en processen om de ontwikkeling te stroomlijnen. Dit maakt het ook eenvoudiger om samen te werken met leveranciers, aangezien de specificaties en vereisten duidelijk zijn gedefinieerd.

Cases in Engineering

Bike logistics Westerman

Fietsopslag systeem

Bij het transport van fietsen vergt de handling in de magazijnen en het...

___ LEES MEER
Nestle lift Engineering

Engineering proces

Onze systematische aanpak is gericht op het aanpakken van complexe problemen op een gestructureerde en methodische manier, door ze te ontleden en stap voor stap te benaderen. We gebruiken verschillende technieken en methodologieën om een diepgaand inzicht te krijgen in het probleem, de vereisten en de beperkingen.

Tijdens het engineeringproces gaan we zorgvuldig te werk. We analyseren en evalueren verschillende alternatieven en overwegen alle mogelijke keuzes en hun implicaties. We gebruiken geavanceerde gereedschappen en technologieën om prototypes te bouwen, simulaties uit te voeren en prestatieanalyses uit te voeren. Op basis van deze gegevens kunnen we de beste oplossing selecteren en optimaliseren.

Het volledige engineeringproces wordt zorgvuldig gevolgd en gedocumenteerd, waarbij elke stap en elke beslissing traceerbaar is. Dit zorgt voor transparantie en maakt het mogelijk om wijzigingen of aanpassingen door te voeren wanneer dat nodig is. We geloven in een iteratieve aanpak waarbij feedback en input van de klant worden geïntegreerd om de oplossing voortdurend te verbeteren

industrial design

Industrial design

In het ontwikkelingsproces van machines helpt een ontwerpfase ons om innovatieve oplossingen te overwegen die een algehele positieve invloed hebben op de ervaring van een gebruiker. Hierbij speelt de uitstraling en uitstraling van een machine een grote rol! Door te beginnen met marktonderzoek en ideeën op de tekentafel te krijgen, zijn we in staat om impactvolle ontwerpen te maken en deze te bespreken. Door onze ervaring met het realiseren van machines hebben wij een goed begrip van maakbaar conceptwerk.

Lees meer
Animations for machines

Animations

Animaties zijn een sterke visualisatietool voor verschillende onderdelen in de ontwikkeling. Van het visualiseren van de uniciteit van machineconcepten in de ontwerpfase tot het versterken van marketingmateriaal. We hebben expertise in een reeks animatietools die kunnen helpen bij het maken van deze hoogwaardige animaties. Deze kunnen variëren van close-detailopnamen van een kleinere machine tot animaties van volledige fabrieksopstellingen.

Lees meer
Renders and illustrations

Renders and Illustrations

Renders zijn nog een andere visualisatietool die helpt bij het overbrengen van veel essentiële informatie. Renderingen in hoge resolutie, vergezeld van illustraties, uitleg en indicaties, kunnen het visuele aspect van uw flyers, website, brochures en ander marketingmateriaal echt naar een hoger niveau tillen. Dit helpt ons om gedetailleerde aspecten van uw machine te benadrukken en ze de aandacht te geven die ze verdienen. Daarnaast kunnen wij ook helpen met het maken van deze flyers en brochures!

Lees meer
UX for industry

UX for industry

Machines op maat werken vaak goed met een HMI (Human machine interfaces) die speciaal voor die machine is ontworpen – rekening houdend met de context, frequentie en gebruiksgemak. We kunnen ook helpen bij het ontwikkelen van de front-end en back-end van de interface die zorgt voor een goede en snelle bruikbaarheid van de ontwikkelde machine.

Unieke waarden

High tech engineering van maatwerk machines en productielijnen is risicovol en kostbaar. Wij beoordelen vooraf samen of wij onze integrale engineering aanpak past bij het vraagstuk en toekomst ambitie van de opdrachtgever. Onze engineers ontzorgen in het traject volledig en besteden extra aandacht in duurzame kennisoverdracht en praktische implementatie bij oplevering van de tekeningenpakketen. Op deze manier leidt het proces tot een optimale oplossing voor uw probleemstuk.

Met onze engineering services staan wij voor:

● Een gestructureerd lean & slim engineeringsproces
● Integrale en geautomatiseerde totaaloplossing
● Efficiënte slag in informatie uitwisseling met leveranciers
● Duurzame kennisoverdracht naar eigen engineersafdeling
● Een oplossing die zichzelf terugverdient in toekomstige ontwikkelprojecten
● Slimme modulaire opbouw van de machine oplossing

Download onze brochure
over machinebouw

Download brochure

Onze Aanpak

Met onze gestructureerde ingenieuze aanpak kunnen wij moeilijke vraagstukken snel, efficiënt en georganiseerd oplossen. Met analytische tools en geavanceerde simulatie wordt het probleem geanalyseerd om tot een geoptimaliseerde oplossing te komen.
Office building

Analyse vraagstelling

In kaart brengen van probleem, voorstel en plan van aanpak

Specifications

Specificaties en uitgangspunten opstellen

Opzetten van eisen, initiële verificatie, opstellen essentiële aspecten

Concept Ideation validation

Automatiseringsconcept opstellen

Uitwerken van concepten, review en keuze procedure, opzetten van detail design

Boscleaning table

Detail engineering

Volledige uitwerking van concept, functionaliteiten uitwerken, renders en animaties, tekeningen vewerken

Simulations and automation concepts for factories

Simulatie en berekeningen

Simulatie van probleem en oplossing, validatie en verificatie, revisie

Technical drawings

Overdracht tekening pakket

Overdracht naar klant, verdere support, externe productie

Sherwin williams logo
Masterfoam logo
AMF Systems
Aircrete logo

Samenwerking

Voor complexe vraagstukken, uitdagende berekeningen of gedetailleerde conceptuele uitwerkingen staan wij klaar om uw bedrijf te ondersteunen. Bij Twin-Tech Engineering hebben we een team van ervaren engineers die gespecialiseerd zijn in verschillende disciplines en expertisegebieden.

 

Of het nu gaat om het ontwikkelen van nieuwe producten, het optimaliseren van bestaande processen, het uitvoeren van technische berekeningen, het maken van gedetailleerde 3D-modellen of het uitvoeren van simulaties, we hebben de kennis en ervaring om u te helpen bij uw engineeringbehoeften.

 

Benieuwd naar wat de engineering van Twin-Tech Engineering nog meer voor uw bedrijf kan betekenen? Neem contact met ons op!

Neem contact op
Working together