Product Data management

PDM - Product Data management
Een Product Data Management (PDM) systeem voor het gebruik van 3D-modellen in de machinebouw is een essentieel hulpmiddel om het ontwerpproces te stroomlijnen, de samenwerking te verbeteren en versiebeheer van ontwerpen mogelijk te maken. PDM-systemen worden vaak gebruikt in industrieën zoals de machinebouw, waar ontwerpen complex kunnen zijn en waar veel mensen aan dezelfde projecten werken.

PDM Implementatie voor uw bedrijf

Met onze PDM (Product Data Management) implementatie optimaliseert u uw workflow en voorkomt u fouten en conflicten binnen modellen, simulaties en andere bestanden. Onze PDM toepassing biedt naadloze integratie met CAD software en kan direct worden toegepast. Op basis van wensen en eisen passen wij de implementatie toe op uw situatie en leveren wij een totaaloplossing op maat. 

PDM support

Modelbeheer met Product Data management

Het PDM-systeem is in staat om 3D-modellen en bijbehorende documenten, zoals technische tekeningen en specificaties, op te slaan en te beheren. Het moet ervoor zorgen dat er slechts één bron van waarheid is voor elk model en dat iedereen toegang heeft tot de meest recente versie. Versies worden automatisch bijgehouden op basis van alle wijzigingen die aan 3D-modellen worden aangebracht. Dit helpt om te voorkomen dat er verwarring ontstaat over welke versie de meest actuele is en maakt het gemakkelijk om eerdere versies te herstellen indien nodig.

Ook biedt het de mogelijkheid om metadata en attributen aan 3D-modellen toe te voegen, zoals materiaaleigenschappen, productiemethoden en leveranciersinformatie. Dit vergemakkelijkt het zoeken en identificeren van modellen op basis van specifieke criteria. Revisies- en goedkeuringsprocessen zijn te definiëren, zodat wijzigingen in 3D-modellen kunnen worden gecontroleerd en gevalideerd voordat ze worden geïmplementeerd.

Van Wijnen gripper Prefab industry
Onze specialisten
helpen je graag verder

Remote support

Het PDM-systeem moet samenwerking tussen teamleden mogelijk maken door gelijktijdige toegang tot modellen te bieden en wijzigingen in realtime te laten zien. Dit vermindert fouten en bevordert de efficiëntie. Met deze feature, kunnen wij op afstand met u meekijken, modelleren of tekenen. Dit maakt support en toezicht gemakkelijke en laagdrempelig

Remote support

Standaard oplossingen

Voor product lifecycle management (PLM) is het cruciaal om verschillende aspecten in overweging te nemen, zoals het juiste ontwerp van een product, wijzigingen gedurende de levenscyclus, en het beheer van productgegevens. Terwijl een Enterprise Resource Planning (ERP) systeem de centrale spil kan zijn voor bedrijfsinformatie, is de behoefte aan specifieke product data management (PDM) software onmiskenbaar. Dit gaat niet alleen over het bijhouden van gegevens, maar ook over het faciliteren van complete ontwerpcycli en het beantwoorden van vragen omtrent productwijzigingen en lifecycle management. Bij Twin Tech begrijpen we dat het organiseren en beheren van productdata centraal staat in het succesvol beheren van projecten. Daarom bieden we niet alleen webinars en trainingen om je te helpen de juiste PDM-software te kiezen, maar ook om ervoor te zorgen dat uw complete ontwerpcyclus naadloos verloopt en dat uw producten gedurende hun hele levenscyclus optimaal presteren. Daarnaast bieden wij een aantal standaard en/of configureerbare producten aan voor de automatische productieproces. Deze producten zijn aanpasbaar aan je situatie op aanvraag? Wil je graag een niet onderstaande maatwerk oplossing? Neem dan contact met ons op!