Machinebelading

Het beladen van machines is repeterend werk dat makkelijk met behulp van een cobot kan worden geautomatiseerd. Bijvoorbeeld bij CNC-machines is het van belang dat deze zo veel mogelijk geladen blijven en draaiende zijn. Cobots kunnen alle stappen daarin verzorgen: het werkstuk in de machine plaatsen, de deur sluiten, de machine activeren, de deur weer openen en het voltooide onderdeel eruit halen. Ook kunnen cobots worden ingezet bij spuitgietmachines of kantbanken.

Door het inzetten van een cobot voor het beladen van een machine kan er een lange tijd onbemand geproduceerd worden, ook ’s nachts en in het weekend. Cobots zijn erg flexibel en verhogen de productiviteit, dat maakt dat ze goed in te zetten zijn voor machinebeladingstaken. Daarnaast zijn ze heel nauwkeurig en consistent, waardoor producten altijd hetzelfde worden geproduceerd. Doordat een cobot is voorzien van veiligheidssensoren, hoeft deze niet worden afgeschermd met hekwerk en kan het dus ook goed samenwerken met mensen.

Twin-Tech Engineering

Met de turn-key cobotopstelling van Twin-Tech Engineering kan uw machinebelading gemakkelijk en flexibel worden geautomatiseerd. Op de cobot kan de juiste grijper worden gezet, die precies bij uw product aansluit. Twin-Tech Engineering biedt zowel standaard oplossingen als maatwerk. Naast de cobot heeft Twin-Tech Engineering ook ladekasten (op wielen), waar geproduceerde producten ingelegd kunnen worden. Daardoor kan de cobot langdurig zelfstandig machines beladen en kan een operator gemakkelijk de voltooide producten meenemen.

 

Neem contact met ons op

Heeft u interesse in de diensten van Twin-Tech? Of heeft u vragen over cobots of automatiseringsvraagstukken?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op of vraag een brochure aan. Wij zijn benieuwd naar uw technisch vraagstuk.

brochure twin-tech downloaden

    Graag ontvang ik de brochure


    Ik geef toestemming voor het gebruik van mijn gegevens om de gevraagde informatie te ontvangen. Graag word ik ook op de hoogte gehouden van de dienstverlening van Twin-Tech.

    Interesse in onze diensten? Brochure aanvragen

      Bel mij terug