Pick & Place

Cobots worden steeds vaker gebruikt in de industriële automatisering, vooral bij repeterende handelingen. Pick and place betekent binnen de robotica dat een product van de ene naar de andere positie verplaatst wordt. Pick and place cobots bieden veel toepassingsmogelijkheden. Zo kunnen ze gebruikt worden voor een enkel pad beweging, dat elke cyclus herhaald wordt, zoals het vullen van dozen of bij palletiseren. Maar ook toepassingen waarbij het product naar meerdere locaties moet worden verplaatst waar tussendoor een handeling door een operator moet worden uitgevoerd, voor bijvoorbeeld testen van producten.

Voordelen van een Pick & Place Cobot

Pick and place cobots ontlasten operators van eentonig of belastend werk. Door de integratie van een cobot en de goede samenwerking tussen mens en cobot, kunnen de menselijke arbeidskrachten nuttiger worden besteed en kosten worden bespaard.

Cobots zijn heel erg nauwkeurig, daardoor kunnen ze met hoge consistentie producten op de juiste positie plaatsen. Ook kunnen cobots met een hoge snelheid bewegen, waardoor de productiecapaciteit kan worden verhoogd.

Zicht gebaseerd

Een cobot kan eenvoudig worden toegepast voor het verplaatsen van producten, maar ook geavanceerd waarbij er op zicht gebaseerd een product moet worden opgepakt. Door een cobot uit te rusten met visionsystemen, krijgt de cobot als het waren ‘ogen’ om taken uit te voeren. Hierdoor kan de cobot een reeks taken uitvoeren dat nooit exact hetzelfde is. Het heeft het vermogen om producten te identificeren en te lokaliseren, waarna het product kan worden opgepakt, op de juiste manier georiënteerd kan worden en op de nieuwe positie kan worden geplaatst.

Er kan gebruik worden gemaakt van een 2D visionsysteem voor het herkennen van platte producten. Hierbij is het wel belangrijk dat er voldoende contrast is met de achtergrond en dat producten elkaar niet raken. Een andere optie is een 3D visionsysteem. Deze kan worden gebruikt in situaties waarbij voorwerpen door elkaar liggen en wanneer producten van elkaar verschillen qua vorm, formaat of materiaal.

Neem contact met ons op

Twin-Tech Engineering biedt pick and place opstellingen op maat voor u. Heeft u interesse in de diensten van Twin-Tech? Of heeft u vragen over cobots of automatiseringsvraagstukken?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op of vraag een brochure aan. Wij zijn benieuwd naar uw technisch vraagstuk.

brochure twin-tech downloaden

    Graag ontvang ik de brochure


    Ik geef toestemming voor het gebruik van mijn gegevens om de gevraagde informatie te ontvangen. Graag word ik ook op de hoogte gehouden van de dienstverlening van Twin-Tech.

    Interesse in onze diensten? Brochure aanvragen

      Bel mij terug