Prefab engineering

Wij zijn de specialist in de ontwikkeling en implementatie van onbemande productielijnen op het gebied van prefab beton en bouwindustrie.

Prefab industry production line
Wij beschikken over bewezen oplossingen waarin wij activiteiten samenvoegen in een vol geautomatiseerde en gerobotiseerde productielijnen.
prefab engineering Modular machines
Prefab destacker Voorbij prefab

Productielijnen voor prefab bouwprocessen

Geautomatiseerde prefabfabrieken zijn de toekomst voor de bouw en haar toeleverende industrie. Dit vraagt om lef, een frisse blik en hoogwaardige kennis van productieprocessen en robotisering. Wij helpen bouwbedrijven efficiënt en onbemand te produceren door het toepassen en combineren van handelingsrobots en bewerkingsmachines, voor onder andere isolatieplaten, beton en HSB panelen.

Wil jij ook efficiënt, onbemand en met hoge kwaliteit produceren in de prefab industrie? Neem contact op, dan geven wij geheel vrijblijvend via een conceptstudie, simulatie en testopstelling een doorkijk in de concrete mogelijkheden voor jouw situatie.

 

Cases voor prefab

Een overzicht van onze prefab oplossingen in de praktijk

Voorbij prefab engineering and realisation - modulair bouwen

PIR Isolatiesnijlijn - Voorbij Prefab

De opdracht was het ontwikkelen van een geautomatiseerde isolatie snijlijn waarmee...

___ LEES MEER

Isolatie Productielijn

Drilling table prefab bij machinebouw enschede twin-tech

Project aanpak

Het ontwikkelen en implementeren van geautomatiseerde productielijnen is complex en kostbaar. Wij houden van een hands-on aanpak waarmee we snel en effectief tot concrete stappen komen:
Analysis simulation

Analyseren situatie

In kaart brengen situatie en productieproces, Eisen en wensen, Productieproces, Fabrieks layout.

Conceptwork

Concept ontwikkeling

Automatiseringsconcepten, Layout inpassing, Brainstormen met klant, Budget bepaling.

Workshop

Verifiëren haalbaarheid

Simulatie van productieproces, Schaaltesten, Businesscase, Go/No Go.

Concept for production lines

Engineering

Ontwerp, Detail engineering, Tekeningenpakketten.

Realisation Machine building

Realisatie

Bouw en assemblage, Testen, Installatie, In bedrijfstelling.

Support at Twin-tech

Support

Remote support bij storingen, Onderhouden machine, Optimaliseren.

BIM- Building information model

BIM - Building information model

BIM (building information model) is een methode die wordt toegepast in de bouwsector om een gedetailleerd virtueel model van een bouwproject te creëren. Het model bevat informatie over de fysieke kenmerken en eigenschappen van het gebouw en informatie over het ontwerp, de materialen en de maatvoering van elementen.

Lees meer
Digital twin

Digital Twin

Een digital twin is een virtueel model van een product, systeem of installatie. Bij een digital twin van een productieIijn wordt een digitaal model bedoeld waarmee werkelijke processen nagebootst kunnen worden. In het geval van een fabricageproces kan een digital twin dienen als een realistische simulatie van het productieproces.

Lees meer
Factory simulation of Prefab production lines

Factory simulatie

Met onze prefab factory simulatie brengen wij de onbemande productielijn tot leven en worden samengevoegde vol geautomatiseerde activiteiten werkend in beeld gebracht. De simulatie helpt de toekomstscenario’s te toetsen en potentiële risico’s voor de ontwikkeling in kaart te brengen. Een schaalbare en vol geautomatiseerde productielijn die zich terugverdient in maximaal 5 jaar is ons vertrekpunt. Met behulp van 3D modellen genereren wij een digitale versie van de fabriek van de toekomst waarmee we het productieproces kunnen simuleren.

Lees meer
Voorbij prefab logo
Fassat logo
RC Panels
Van Wijnen logo

Download onze brochure
over machinebouw

Download brochure

Machines en prefab engineering

Met onze ervaring in de prefab engineering industrie en technische kennis hebben wij standaard machines ontwikkeld, die wij speciaal voor jou op maat kunnen toepassen in een productielijn. Bekijk hieronder welke machines voor jouw proces interessant zijn.