Digital Twin

Digital twin
Een digital twin is een virtueel model van een product, systeem of installatie. Bij een digital twin van een productieIijn wordt een digitaal model bedoeld waarmee werkelijke processen nagebootst kunnen worden. In het geval van een fabricageproces kan een digital twin dienen als een realistische simulatie van het productieproces.

Scenario simulatie

Het belangrijkste voordeel van een digital twin is de mogelijkheid om verschillende productiescenario’s te simuleren en te evalueren voordat ze in de fabriek worden geïmplementeerd. Hierdoor kun je als productiebedrijf vooraf problemen identificeren, verschillende scenario’s analyseren en optimalisatiemogelijkheden uitproberen.

Een digital twin kan gedetailleerde informatie bieden over elk aspect van het fabricageproces, zoals machineprestaties, productiecapaciteit, materiaalstromen en energieverbruik. Door gebruik te maken van real-time gegevens en simulatiemodellen kan een digital twin nauwkeurige voorspellingen doen over de effecten van verschillende veranderingen en optimalisaties binnen het productieproces.

digital twin Factory simulations

Ontwikkeling digital twin

Een digital twin geeft de mogelijkheid om het productieproces te controleren en te optimaliseren. Door de werking van de virtuele fabriek te vergelijken met de werkelijke prestaties, kunnen afwijkingen worden opgespoord en verbetermogelijkheden worden geïdentificeerd. Dit stelt fabrikanten in staat om proactief in te grijpen en de productieprocessen te optimaliseren om maximale efficiëntie en kwaliteit te garanderen.

Bovendien kan een digital twin ook dienen als een platform voor het testen en ontwikkelen van nieuwe producten en productieprocessen. Fabrikanten kunnen virtuele prototypes van producten maken en simulaties uitvoeren om hun prestaties en haalbaarheid te evalueren voordat ze fysieke prototypes maken. Dit vermindert niet alleen de kosten en tijd voor productontwikkeling, maar maakt ook snellere innovatie mogelijk.

Van Wijnen gripper Prefab industry
Onze specialisten
helpen je graag verder

Optimalisatie en evaluatie

Het gebruik van een digital twin biedt bij een fabricageproces in een geautomatiseerde fabriek vele voordelen. Het stelt fabrikanten in staat om productiescenario’s te simuleren en te evalueren, de werking van het productieproces te controleren en te optimaliseren, en nieuwe producten en processen te ontwikkelen. Hierdoor kunnen organisaties hun productieprestaties verbeteren, kosten verlagen, efficiënter werken en innovatie stimuleren.

Simulations and automation concepts for factories

Standaard oplossingen

Wij bieden een aantal standaard en/of configureerbare producten aan voor uw automatische productieproces. Deze producten zijn aanpasbaar aan uw situatie op aanvraag? Wilt u graag een niet onderstaande maatwerk oplossing? Neem dan contact met ons op!