omslagfoto twintech

Automatische bovenloopkraan

Op één lijn met een bovenloopkraan

Een flinke opschaling van de productie dankzij een klantspecifieke geautomatiseerde bovenloopkraan.

In samenwerking met Aircrete hebben wij voor een van Aircrete’s klanten in Azië, een productiebedrijf in de bouwsector, mogen bijdragen aan verdere automatisering en opschaling. Vanuit deze wens ontstond namelijk het verlangen naar een nieuwe bovenloopkraan.

De gewenste bovenloopkraan moet grote, volgepakte frames in het geheel naar een volgende productielijn verplaatsen. Volledig automatisch en taakspecifiek. Een van de uitdagingen ligt bij het juist ontwerpen van de grijper, zodat deze op een slimme manier het gehele frame (8 ton) oppakt en perfect horizontaal verplaatst.

Aan de hand van een eisenpakket van de klant, observaties en inmeting ter plaatse is er procesmatig gewerkt aan een oplossing. We hebben verschillende taken uitgevoerd zoals, conceptontwerp, detailontwerp, sterkteberekeningen en het maken van technische bouwtekeningen. Ook de montage nemen we voor onze rekening.

Dankzij het nieuwe ontwerp kan er spoedig opgeschaald worden. De capaciteit en snelheid van het productieproces zal versneld worden, zonder dat daar extra handen bij nodig zijn. Kortom, een oplossing op maat.

Interesse in onze diensten?

Neem contact op

Interesse in onze diensten? Brochure aanvragen

    Bel mij terug