omslagfoto twintech

Beton mix installatie

De juiste mix met een eigen beton mix installatie

Met de ontwikkeling van een vernieuwende mix-installatie, kan de klant een nieuwe grondstof gebruiken.

Onze klant Aircrete is een leverancier van machines en technologieën voor de cellenbetonindustrie. Twin-Tech heeft Aircrete ondersteund bij het ontwikkelen van een nieuwe mix-installatie voor een producent van cellenbetonblokken. De nieuwe grondstof die in het proces gebruikt gaat worden, is as dat als restproduct ontstaat bij kolencentrales. Voorheen werd dit als afval gedumpt in grote velden. De producent wil deze as weer opgraven en verwerken in het productieproces, om zo deze verspilling terugdraaien. Door verontreinigingen ontstaat een verschil in as-kwaliteit, dit maakt het moeilijk om een constante output kwaliteit te realiseren.

Aan ons om dit ambitieuze plan toch te laten slagen, maar hoe realiseren wij wél een constante output kwaliteit? Waarbij een homogene betonstructuur ontstaat met een goede as/water verhouding, die niet klontert en waarbij grote verontreinigingen gefilterd zijn.

Tijdens dit project hebben we de volledige engineering voor onze rekening genomen. Dit houdt in dat wij alles hebben doorgerekend, uitgetekend, componenten geselecteerd en vervolgens dit in technische bouwtekeningen vastgelegd. Het mechanisch installeren van de machines on-site is onder onze supervisie verricht.

Met de nieuwe mix-installatie heeft de producent een oplossing waarmee ze goedkoper kunnen produceren, een homogene betonstructuur ontstaat en een nieuwe bron van grondstoffen kunnen aanspreken.

Concluderend spreken we over een mooie constructieve samenwerking, waarbij onze kennis van machinebouw en het streven naar kwaliteit heeft geresulteerd in een vernieuwende uitkomst.

Interesse in onze diensten?

Neem contact op

Interesse in onze diensten? Brochure aanvragen

    Bel mij terug