omslagfoto twintech

Kool Automation

In opdracht van Kool Automation is een robot opstelling ontwikkeld met 3 verschillende vacuümgrippers waarmee het knippen van RVS platen voor wasbakken is geautomatiseerd. Met de grippers is het mogelijk verschillende afmetingen platen op te pakken van een stapel en te knippen. De robot is uitgevoerd met een automatische wisselkop waarmee de grippers in het wisselstation opgepakt en afgelegd kunnen worden.

De robot begint met de zogenoemde “pelgripper” waarmee de platen bij het oppakken van elkaar losgetrokken worden. Door de hoeken om te buigen komt er een luchtfilm onder de bovenste plaat waardoor deze loskomt van de stapel. Vervolgens wordt de plaat dan afgelegd op de nultafel.

Op de nultafel glijden de platen naar een referentie hoek waardoor onnauwkeurigheden van het klaarleggen worden gecorrigeerd. Na het wisselen van de gripper pakt de robot de platen op en positioneert deze nauwkeurig in de knipbank. Hier worden de hoeken eraf geknipt waarna de robot de platen op een pallet aflegt en de cyclus herhaald.

Interesse in onze diensten?

Neem contact op

Interesse in onze diensten? Brochure aanvragen

    Bel mij terug