omslagfoto twintech

Liftkabel geleiding

Geleidelijk omhoog met liftkabel begeleiding

Zorgvuldig de trommel van de hijsmotor oprollen…? Met deze kabel geleiding kan dat!

Voor een goederenlift van Nestlé is een kabelgeleidingsmechanisme ontwikkeld voor de hijskabel. Met het mechanisme wordt de kabel tijdens het omhoog en omlaag bewegen van de liftkooi geleid over de trommel. Dit voorkomt dat de windingen van de hijskabel tegen elkaar aan lopen of scheef op de trommel komen te zitten.

Bij het oprollen van de hijs kabels is het belangrijk dat de windingen netjes op de hijstrommel worden gerold en niet tegen elkaar aan schuren. De meeste goederenheffers en liftsystemen zijn daarom uitgevoerd met een hijsmotor die gepositioneerd is in een liftput onder het hefplatform. Om de hijskabel netjes op te rollen beschikken deze systemen in de regel over hijstrommels met groeven die de kabel geleiden tijdens het oprollen. Echter omdat in de productieruimte bij Nestlé geen ruimte was voor een put heeft de producent van de goederenheffer het hijsmechanisme op de bovenste etage geplaatst. Hierdoor is de afstand tussen de bovenste katrol en de hijstrommel te klein geworden waardoor de kabel te scheef kwam te lopen en de groeven in de hijstrommel niet meer in staat waren de kabel te geleiden. Als gevolg hiervan voldeed de lift niet aan de liftnormen en schuurde de kabel langs zijn eigen windingen wat leidde tot slijtage en RVS gruis.

Ontwikkeld volgens richtlijnen voor voedingsmiddelenindustrie

Het mechanisme is geheel volgens de richtlijnen van Nestlé gebouwd en ontwikkeld en voldoet aan de eisen welke gesteld zijn aan de productieomgeving voor babymelkpoeder producten. Het project is binnen 4 weken tijd naar wens gerealiseerd van eerste schets tot 3D ontwerp, sterkte berekeningen, fabricage, installatie en in bedrijfstelling. Heeft u een soortgelijke uitdaging in uw organisatie? Stuur een mail aan onze ingenieurs via info@twin-tech.nl of bel ons direct via 053 760 1980 bij andere vragen.

Interesse in onze diensten?

Neem contact op

Interesse in onze diensten? Brochure aanvragen

    Bel mij terug