omslagfoto twintech

Liftkooi & Goederenlift

Een klantspecifieke goederenlift op maat

Waar een conventionele lift niet voldeed, konden wij Nestlé wél helpen met een klantspecifieke goederenlift op maat.

Nestlé is voor ons een terugkerende klant. Bij de Nestlé fabriek in Nunspeet staat een productielijn waar melkpoeder wordt gefabriceerd voor baby’s die allergisch zijn voor gebruikelijke melk. Om de melkpoeder binnen de fabriek te kunnen transporteren is een speciale lift installatie vereist. De eisen, wensen en randvoorwaarden voor deze installatie waren te complex om hier met conventionele liftenbouwers tot een oplossing te komen. Uiteindelijk zijn wij erin geslaagd dit alsnog voor Nestlé te realiseren.

Met de kwetsbare doelgroep in het achterhoofd is hygiëne en voedselveiligheid essentieel binnen dit project. Er mogen geen dichte profielen gebruikt worden, kieren of naden ontstaan, of plekken gevormd worden waar poeder achter kan blijven zitten. Als extra uitdaging is het gebouw niet ingericht voor een lift, denk hierbij aan het ontbreken van een put in de grond of extra dakruimte.

Binnen de gestelde 4 maanden hebben we een concept ontwerp gemaakt, uitgedetaileerd, doorgerekend, gefabriceerd, geïnstalleerd en mechanisch afgesteld. Het eindproduct is een liftinstallatie opgebouwd uit gezet plaatmateriaal, dat volledig binnen de beperkte ruimte is geoptimaliseerd.

Met de realisatie van deze speciale lift kan Nestlé eindelijk grote tanks met melkpoeder transporteren naar verschillende verdiepingen. De efficiëntie en tijdwinst is hiermee enorm toegenomen.

Al met al een mooi resultaat, waar onze kennis op het gebied van grote machines, techniek en innovatie volledig tot zijn recht kwam.

Interesse in onze diensten?

Neem contact op

Interesse in onze diensten? Brochure aanvragen

    Bel mij terug