Snijlijn voor isolatiepanelen

Voorbij Prefab in Amsterdam produceert duurzame prefabricatie betonproducten voor onder andere de woningbouw. Zij wilde graag uitbreiden naar betonproductie voorzien van isolatiemateriaal. Daardoor ontstond de vraag naar een productielijn voor het opmaat snijden van isolatiepanelen. Zodoende heeft Twin-Tech Engineering een efficiënte (semi)automatische productielijn ontworpen en geïnstalleerd.

Het proces

De isolatiepanelen komen als stapels de fabriekshal binnen. Een operator haalt de sealing van de stapel af en plaatst de stapel op de toevoerbaan, waar ze de productielijn in gaan. De zogeheten destacker klemt het bovenste gedeelte van de stapel en tilt deze op, zo blijft alleen de onderste isolatieplaat liggen. Met behulp van een transportbaan wordt deze plaat doorgevoerd naar de lijmtafel. Op de lijmtafel wordt de plaat over de lange zijde geklemd, vervolgens wordt de plaat aan één korte zijde voorzien van een laag lijm. Daarna wordt de plaat door de pusher doorgeschoven, tegen de vorige plaat aan, richting de snijmachine. Doordat de platen op deze manier aan elkaar worden gelijmd ontstaat er een ‘oneindig’ lange plaat onder de snijmachine.

Na het vastlijmen wordt de plaat doorgeschoven naar de waterstraalsnijder toe. Hier wordt de plaat in de benodigde afmetingen en vorm gesneden. Voor het snijden wordt de data uit het BIM-bestand gebruikt om automatisch de optimale indeling te bepalen en het snijverlies te beperken. Daarna komen de gesneden stukken op een afvoerbaan. Hier worden de gesneden panelen door een operator op een kar geladen. Deze kar wordt vervolgens in een lift gezet, zodat de lift ze naar boven kan brengen. Daar staat een andere operator die de kar vervolgens verder de fabriek in brengt, waar de platen in de betonproducten kunnen worden verwerkt.

Bekijk hieronder een walkthrough, een timelaps van de installatie en de functionerende snijlijn.

Bekijk hieronder een impressie van het project:

Interesse in onze diensten?

Neem contact op

Interesse in onze diensten? Brochure aanvragen

    Bel mij terug