Robots

Veel productielijnen worden steeds efficiënter gemaakt met behulp van onder andere Robots. Robots kunnen namelijk snel en accuraat handelingen uitvoeren. Ze kunnen ingezet worden voor bijvoorbeeld machine belading, palletisering, assemblage of pick & place handelingen. Robots bieden vooral bij zwaardere of repeterende werkzaamheden goede automatiseringsmogelijkheden. Op een robot kan zowel een mechanische als een vacuümgrijper gebruikt worden, ook zijn er diverse mogelijkheden om automatische wisseling tussen verschillende grijpers te verzorgen.

Twin-Tech Engineering

Robots zorgen voor een hogere productiviteit op de werkvloer, en dragen zo bij aan een hogere productiecapaciteit en meer efficiëntie. Voor een succesvolle implementatie van robots dient een productieopstelling gebouwd te worden die goed op het proces en de situatie is afgestemd. Twin-Tech Engineering maakt voor u klantspecifieke opstellingen en ontwerpt ook de juiste grijpers.

Robotopstelling RVS-platen knippen

Een goed voorbeeld van een robotopstelling die Twin-Tech Engineering gemaakt heeft, is die in opdracht van Kool Automation. Hierbij wordt een robot gebruikt om rvs-platen op te pakken en op een knipbank te leggen. De robot is uitgevoerd met een automatische wisselkop, waarmee de verschillende grijpers in het wisselstation opgepakt en afgelegd kunnen worden.

De robot begint met de zogenoemde ‘pelgripper’, waarmee de platen bij het oppakken van elkaar losgetrokken worden. Door de hoeken om te buigen komt er een luchtfilm onder de bovenste plaat, waardoor deze loskomt van de stapel. Vervolgens wordt de plaat op een nultafel gelegd. Op deze nultafel glijden de platen naar een referentiehoek, hierdoor worden onnauwkeurigheden van het klaarleggen gecorrigeerd. Op dat moment wordt er van grijper gewisseld, naar een grijper die smaller is en die de plaat nauwkeurig op de knipbank kan leggen. Hier worden de hoeken eraf geknipt, waarna de robot de plaat aflegt op een pallet. Daarna wordt de cyclus herhaald.


Lees hier meer over het project van Kool Automation.

Cobots

Wilt u een oplossing voor lichtere werkzaamheden of juist een samenwerking tussen mens en machine? Kijk dan ook eens bij cobots. De unieke waarde van een cobot is dat deze niet hoeft worden afgeschermd met hekwerk, in tegenstelling tot gewone robots. Hierdoor kunnen ze breed worden ingezet en samenwerken met mensen.

Neem contact met ons op

Heeft u interesse in de diensten van Twin-Tech Engineering? Of heeft u vragen over robots of automatiseringsvraagstukken?
Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op of vraag een brochure aan. Wij zijn benieuwd naar uw technisch vraagstuk.

brochure twin-tech downloaden

    Graag ontvang ik de brochure


    Ik geef toestemming voor het gebruik van mijn gegevens om de gevraagde informatie te ontvangen. Graag word ik ook op de hoogte gehouden van de dienstverlening van Twin-Tech.

    Interesse in onze diensten? Brochure aanvragen

      Bel mij terug