Speciaal machinebouw

U wilt opschalen, uitbreiden, automatiseren en/of efficiënter produceren, maar de beschikbare machines passen niet bij uw specifieke wensen en eisen. U wilt een machine of installatie op maat, iets wat niet standaard verkrijgbaar is. U wilt kwaliteit en maatwerk.

Twin-Tech Engineering kan u dit bieden. Wij zijn gespecialiseerd in klantspecifieke machinebouw. U vraagt, wij leveren. Onze services bestrijken het gehele ontwerpproces van conceptvorming, tot advisering, engineering, prototyping, testen en montage. U kunt natuurlijk ook voor een gedeelte van dit proces bij ons terecht.

Technische kennis

Wij zijn een team hoogopgeleide ingenieurs met een goede dosis praktijkervaring. We hebben vele, omvangrijke engineeringsprojecten met succes mogen uitvoeren, in onder meer de maakindustrie, voedselindustrie, logistiek en gezondheidszorg. Zo maakten we oplossingen op maat voor onder andere Nestlé, Voorbij Prefab, Van Wijnen, Kool Automation en Huuskes.

We hebben alle benodigde expertise en faciliteiten in huis om uw vraagstuk te vertalen naar een passend ontwerp. Dankzij onze eigen montagehal kunnen wij ook de realisatie van uw machine voor onze rekening nemen. Hiermee zijn wij een totaaloplossing voor uw technisch vraagstuk. Onze werkwijze is altijd transparant, zo houden we samen grip op tijd en financiën.

Onze kwaliteiten

Productielijn isolatiepanelen

Voorbij Prefab in Amsterdam produceert duurzame prefab betonproducten voor onder andere de woningbouw. Zij hadden vraag naar een productielijn voor het op maat snijden van isolatiepanelen. Twin-Tech Engineering heeft voor hen een (semi)automatische productielijn ontworpen en gemonteerd.

Isolatiepanelen komen als stapels de productielijn binnen, met behulp van een destacker wordt telkens de onderste van de stapel gepakt en doorgevoerd naar de lijmtafel. Door de panelen aan elkaar te lijmen ontstaat er ene continue toevoer van isolatiepanelen naar de waterstraalsnijder toe. Daar wordt vervolgen de benodigde stukken gesneden ineen automatisch bepaalde optimale indeling, zodat het snijverlies zo minimaal mogelijks. Vervolgens worden de panelen op een kar geladen door een productiemedewerker, die ze vervolgens via een lift naar boven brengt, waar ze verder in het proces gaan.
Kortom: een kortere bouwtijd, minder transport, minder afval en een sneller productieproces, door een speciaal machinebouw van Twin-Tech Engineering.

Lees en bekijk hier meer over dit project of hier over onze andere projecten.

Neem contact met ons op

Heeft u interesse in de diensten van Twin-Tech Engineering? Of heeft u vragen over speciaal machinebouw?
Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op of vraag een brochure aan. Wij zijn benieuwd naar uw technisch vraagstuk.

brochure twin-tech downloaden

    Graag ontvang ik de brochure

    Ik geef toestemming voor het gebruik van mijn gegevens om de gevraagde informatie te ontvangen. Graag word ik ook op de hoogte gehouden van de dienstverlening van Twin-Tech.

    Interesse in onze diensten? Brochure aanvragen

      Bel mij terug