about twin tech engineering | 3D engineering en technisch tekenen

Video impressies van machinebouw op maat

Optimalisatie fietsopslag

In opdracht van Westerman Logistics is een conceptstudie uitgevoerd om het handelingsproces bij fietsopslag te optimaliseren. Hiervoor is een concept ontwikkeld waarmee fietsen op een efficiënte manier opgeslagen kunnen worden en waarbij zoveel mogelijk handelingen geautomatiseerd zijn. Voor de opslag is een speciale palletoplossing ontworpen waarbij de fietsen per 3 worden opgeslagen en losse fietsen gecombineerd kunnen worden met fietsen in dozen. Vervolgens is het proces gesimuleerd en zijn de capaciteit en cyclustijden doorgerekend.

Bij de simulatie is gekeken naar de ideale lengte en hoogte van de stelling om tot het meest efficiënte magazijn te komen en korte cyclustijden te kunnen realiseren. De fietsen komen binnen vanuit een vrachtwagen waarna ze geregistreerd worden en op een pallet worden geplaatst. Dit kan met fietsen uit dezelfde vrachtwagen zijn of op een pallet waar al 1 of meerder fietsen opstaan. De pallets worden vervolgens naar een locatie in het magazijn gebracht door middel van transportbanen en een automatische magazijnheftruck. Wanneer er bij de uitgaande lijn een verzoek komt voor een fiets gaat het magazijn weer aan de slag. De juiste pallet wordt opgehaald en bij het station voor de uitvoer gebracht. Vervolgens gaat de pallet verder naar het vulstation waar er nieuwe fietsen in geplaats kunnen worden en de cyclus zich herhaald.

Een efficiënte (semi)automatische productielijn

Voorbij Prefab in Amsterdam produceert duurzame prefab betonproducten voor onder andere de woningbouw. Hierin wilde ze graag uitbreiden naar prefab muren met isolatie erin, daardoor ontstond de vraag naar een productielijn voor het op maat snijden van isolatiepanelen. Met deze (semi)automatische productielijn kunnen isolatiepanelen worden aangebracht op prefab betonelementen. Hiervoor wordt de data uit het BIM-model gebruikt om automatisch de optimale indeling te bepalen en het snijverlies te beperken. Kortom: een kortere bouwtijd, minder transport, minder afval en een sneller productieproces.


Klik hier voor meer informatie over dit project.

Robot opstelling voor afstapelen schuimblokken

In opdracht van 101 Industriële automatisering hebben wij een robotopstelling met palletpusher ontwikkeld. De robot stapelt schuimblokken af van een pallet, en legt ze op een rolband. Na het afstapelen van de schuimblokken, wordt de pallet op een stapel gelegd. Als deze stapel vol is, duwt de palletpusher de stapel aan de kant, zodat een nieuwe stapel gemaakt kan worden. Met een continue doorstroom van schuimblokken, hoeft de robot nooit stil te staan.

Automatische bovenloopkraan

In samenwerking met Aircrete hebben wij voor een productiebedrijf in de bouwsector, mogen bijdragen aan verdere automatisering en opschaling. Vanuit deze wens ontstond namelijk het verlangen naar een nieuwe bovenloopkraan. Dankzij het nieuwe ontwerp kan er spoedig opgeschaald worden. De capaciteit en snelheid van het productieproces zal versneld worden, zonder dat daar extra handen bij nodig zijn. Kortom, een oplossing op maat. Klik hier voor meer informatie over dit project.

Interesse in onze diensten? Brochure aanvragen

    Bel mij terug